Mån, 2010-03-01 08:30
- Man måste nog kalla det succé. Det sa Karin Lindberg, ägare till Hotell Olof i Åseda, efter lördagens vilt- och matmässa.
På lördagen drog de lokala matproducenterna in på hotellet med honung, korvar ostar, sylt och annat gott.
- Jag var först orolig att det inte skulle komma så mycket folk på grund av snön. Men vi har säkert haft över 300 gäster och många producenter har sålt slut. Nästan varenda person som gick ut härifrån hade en kasse i handen. Responsen har varit väldigt positiv, sa Kicki Svenson, näringslivs-utvecklare på Uppvidinge kommun och initiativtagare till vilt- och matmässan.
Då blir det alltså en uppföljning nästa år?
- Som det ser ut nu gör vi gärna om det. Kanske ska vi utveckla mässan och göra den större.
Idén fick Kicki Svensson då hon besökte en matmässa i Jämtland.
En bidragande orsak till folktillströmningen var att Klas Lindberg från kocklandslaget fanns på plats. Han bjöd på lättrökt vildsvinsfilé med kålrot och ättiksgelé vilket gick åt som smör i solsken. Han serverade också delikatessbitar av sylta på vildsvinsbog.
Hans föredrag om mat och vilt rönte stort intresse.
- Vilt är den bästa råvara man kan tänka sig. Och vildsvin är en verklig resurs, sa han.
Alla borde slå ett slag för vildsvinsköttet och försöka få ut det till butikerna, menade han.
Det arrangerades också bland annat vin- och kaffe- provningar.
Arrangörer var LRF, Uppvidinge kommun, Glas- riket och Regional Matkultur Småland