Visa endast rubriker

De ska servera nobelt på festen

Det värsta som kan hända på festernas fest, Nobelmiddagen den 10 december, är att spilla i knäet på någon, snubbla i trappan eller tappa en tallrik. Inget får gå fel.

Annelie Hammarström, Martin Andersson, Maria Stellin och Frida Nensén från Jenny Nyströmsskolan ingår i den stab på 122 personer som ska se till att alla gäster blir serverade på bästa sätt, inte behöver vänta, får specialkost om de vill ha det och får ett minne för livet.
– Det är en jättetstor grej att få vara med på det här, säger Martin Andersson, en merit som man kan ha med i sitt cv.
Redan förra året ville de vara med och serveringsläraren Annelie Hammaström kollade upp vad som gällde.
– Då förklarade man att serveringspersonalen skulle ha erfarenhet, säger Annelie Hammarström. Så vi beslöt att söka i år i stället.
Nä de kommer till Stockholm ska de samlas i Blå hallen klockan 14, middagen börjar klockan 18.
– På storbildsskärmar får vi se hur vi ska stå och gå, och sen får vi öva. Filmen rullar hela tiden och är man osäker på något är det bara att kasta en blick på den, säger Annelie Hammarström.
– När menyn avslöjas den 10 december får vi reda på hur den ska serveras på tallriken, säger Annelie Hammarström. All uppläggning ska se likadan ut.